torstai 2. kesäkuuta 2016

Hyvästi Viola & Vilja

Vähän yli kolme viikkoa sitten oli aika päästää kaksi itsellä tärkeää hamsteria parempaan paikkaan.
Violalle kehittyi agressiivinen ihokasvain leukaan ja Vilja alkoi kärsimään hammasongelmista, mitkä vaikuttivat selvästi syömiseen ja sitä mukaa yleiskuntoon. Kumpikin lähti onneksi vielä virkeinä matkalleen.

Viola saapui minulle aikoinaan Ylivieskan näyttelyssä keväällä 2014 Kielon kanssa. Eve oli ostanut kummatkin minulle syntymäpäivälahjaksi, kun olin maininnut kiinnostuksestani kasvattamiseen. Ennen Viola en ollut ikinä nähnyt platinahusky kuviota, johtuen siitä, että ne olivat Suomessa harvinaisia. Päätin kuitenkin alkaa kokeilemaan kyseisen muunnoksen kasvattamista.

Luonteeltaan Viola oli Kielon tapaan todella herttainen ja erittäin helppo käsitellä, sekä hoitaa. Ikinä en muista edes rääkäystä kuulleeni. Erityisen iloinen olin, kun Violan ainoassa ulkomuotonäyttelyssään Kajaanissa oli arvostelulappuun kirjoitettu luonnekohdan viereen, että "erittäin kiltti" ja sehän oli totta.

Viola eli aktiivista elämää loppuunsa asti. Mieluisinta hommaa oli ehdottomasti juoksulautasessa viipottaminen ja jos sattui, että pyörä ei pyörinyt rouvan mielestä tarpeeksi hyvin, niin aloitettiin protestointi puremalla lautasen reunoja tai pohjaa.

Viola synnytti hamsulan ensimmäisen poikueen elokuussa 2014, jossa ainoa platina oli Vilja. Muistan vielä miten pieni Vilja alkuun oli ja pelkäsinkin, että pikkuinen ei saata edes selvitä. Vilja kuitenkin saavutti sisarensa koossa.

Luonteensa puolesta Vilja oli äitinsä tavoin killti, mutta oli perinyt myös aavistuksen itsepäisyyttä isältään Zululta ja jos ei ollut hyvä päivä saattoi pari kirosanaa lentää suusta. Muuten neiti oli kaikin puolin helppo hamsteri.

Myös Vilja sai yhden poikueen, josta kotiin jäi ihanat Zevi ja Verna.

Kotona suosikkihommiin kuului tietenkin juoksulautasen käyttö, kaiveleminen ja syöminen. Lempiherkkuihin kuului erityisesti hirssintähkät, joita Vilja olisi voinut melkein syödä loputtomasti, mutta myös perinteiset siemenet ja pähkinät olivat suurta herkkua.

Olenkin erittäin iloinen, että sain nämä kaksi hienoa hamsteria omistaa ja onnekseni kotia jäi jälkeläisiä suvun jatkamiseksi.

Lopuksi vielä kiitos Viola ja Vilja. <3

Viola 10.3.2014 - 7.5.2016



Vilja 18.8.2014 - 7.5.2016


2 kommenttia: